Ved kroniske mundtlige kommunikationsproblemer er et program som boardmaker helt optimal

Hvis man er handicappet, er IT en uundværlig ting. Og heldigvis er der udviklet en lang række computerprogrammer, som er i stand til at hjælpe plus udvikle. Boardmaker betyder billedmæssig kommunikation, som er optimalt til det formål. Boardmaker er nærmere beskrevet et gennemtænkt edb-program, som inkluderer et stort symbolbibliotek. Der eksisterer mange variationer og varierende produkter. I én kan du opsætte illustrationer og lave dem helt personlige. Du kan desuden forme hele den gruppe af billeder, som der er et behov for. Såfremt nogen er ramt af kraftige taleproblemer, udgør det et meget nødvendigt med en med et program i stedet. Hertil kommunikerer ikoner på en måde stærkere end ord evner.

Er du usikker på, hvordan du anvender boardmaker programmet? Heldigvis giver mange centre et undervisningsforløb i at kreere materialer til billedstøttet information på PC’en med boardmaker installeret. Her lærer du systemet at kende og anskaffer dig de fundamentale færdigheder inden for det tekniske og for undervisning i, på hvilken måde man anvender billedsymboler til korrespondance.

Anskaffer du dig programmet, medfølger der en masse. Det afhænger af arten eller den type produkt inden for boardmaker, du får. Herved bliver du i stand til at skabe et udvalg af formidlingsmateriale. Du kan få maskiner, som kan tale og arbejdsark mm. Ved nogle programmer medfølger der for eksempel over 300 tavleagtige skabeloner. På denne måde får du reskaberne til at opbygge komplicerede kommunikationstavler. Til alt held kan du købe alt til boardmaker i mange forretninger, så du skal ikke sidde og vente.